empty

Játékmenet

A Rókalandozó játék a meglévő tudásodra és az iskolai tananyagra épített feladatokat dolgoz fel játékos és érdekes formában.

A játékmenet leírásában olvashatod a Rókalandozó online játékkal kapcsolatos tudnivalókat. A leírás végigvezet az egész játékon, megmutatja, hogy milyen típusú feladatokkal, eseményekkel fogsz találkozni a játék során. Segít eligazodni a játék navigációs felületén és a játéktérben, hogy mindent megtalálj és így sikeresen teljesítsd a rád váró kalandokat.

A játékról további adatokat és részleteket a Játékszabályzat menüpont alatt olvashatsz. Kérjük, hogy a szabályzatot figyelmesen olvasd el!

Regisztráció

A www.rokalandozo.hu weboldalon a „Játék” menüpontra kattintva találod a „Bejelentkezés” online felületet. A felületen a Regisztráció feliratra kattintva tudod elvégezni a regisztrációdat.

Ahhoz, hogy szabályosan részt tudj venni a játékban a következő adatok kitöltése kötelező:

  • név,
  • e-mail elérhetőség és jelszó,
  • lakóhely (megye és város vagy község megnevezése),
  • nem

Ezt követően a regisztrációnál megadott e-mail címre egy e-mail érkezik, melyben aktiválni tudod a regisztrációdat. A játékhoz aktivált regisztrációra van szükség.

A regisztrációs felületen tudod kiválasztani az avatárodat, amely végig kísér a játékban, azt a játék folyamán cserélheted, frissítheted.

A játékban való regisztráció során kizárólag a saját, valóságnak megfelelő adataid add meg. A hamis, valótlan adatok megadása a játékból való kizárást eredményezheti.

Bejelentkezés után

A bejelentkezést követően Forni köszönt téged és elmeséli kalandos történetét, és hogy miben kéri a segítségedet. Ha elolvastad ne késlekedj sokáig, a nyíl gombra kattintva kezdetét veszi a kalandozásod.

Forni története elérhető a játék alatt folyamatosan, az oldal jobb felső sarkában lévő tudástár ikonra kattintva újra olvashatod a történetet.

Belépés a megyébe

A játékban a pályán megtalálható fő látványosságokat, érdekességeket és a hozzájuk kapcsolódó feladatokat találod. Itt találsz tájékoztatást arról, hogy a játékban regisztrált játékosok aktuálisan milyen helyezést értek el és adott pillanatban saját pontszámaid alapján te hol helyezkedsz el a ranglistán.

Abban az esetben, ha a pályát nem szeretnéd végig játszani, vagy folytatni akkor a Feladom gombra kattintva tudsz abból kilépni.

A pályák

A kötelező mezőket lépegetős mező köti össze melyeken a virtuális dobókockára klikkelve, az általad „dobott”, megfelelő lépésszámban tudsz végig járni.

A mezők

A lépegetős mezőkön különféle események érhetnek, szerencse és balszerencse mezők könnyíthetik, esetenként nehezítik utazásodat. Illetve különböző feladatokat szükséges megoldanod.

Toplisták

A játékban több toplistán követheted az eredményeidet.

A neved alatt az összesített pontszámodat láthatod, mely az összes összegyűjtött pontodat mutatja, vagyis az összes megyében szerzett pontszámaid összegéből adódik. Ha egy megyét többször teljesítesz, akkor a legjobb pontod kerül az összesítésbe.

A segítők mellett látható pontok az adott segítőhöz tartozó 4-5 megyében gyűjtött összesített pontszámodból adódnak. Ezeket a pontokat meghatározott időtartam alatt tudod gyűjteni:

  •  nyeremény - Béka Réka négy megye: 2014. december 17. – 2015. január 20.
  • nyeremény – Bodo Bácsi öt megye: 2015. január 21. – 2015. február 17.
  • nyeremény – Rigó Jancsi öt megye: 2015. február 18. – 2015. március 17.
  • nyeremény – Dongó Dóra öt megye: 2015. március 18. – 2015. április 22.

Így az időközi pontszámok gyűjtése kizárólag a jelzett időközökben valósul meg, ezen időpontok előtt és után nem történik pontszámgyűjtés az időközi toplistákban.

A játék vége

A lejátszott pálya végén tájékoztatást kapsz az elért eredményeidről.

A játék folyamán folyamatosan követheted az aktuális Ranglistát , ha menet közben elakadnál a feladatok megoldásában lehetőséged van igénybe venni a Rókalandozó Tudástárat  és bármikor lehetőséged van visszalépni a kezdő oldalra  vagy a megyeválasztó felületre.

Most már minden információ a birtokodban van, hogy sikeresen teljesítsd a küldetésedet és Te legyél a legjobb a Rókalandozó játékban.

Jó játékot kívánunk!